8 Kasım 2012 Perşembe

Yoğurtlu Kabak Tarifi


Yoğurtlu Kabak Tarifi


Malzemeler;

  • 2-3 adet kabak
  • 2 yemek kaşığı zeytin yağı
  • 1 tatlı kaşığı un
  • sarımsaklı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • pul biber


Kabakların dışını soyarak dilimleyin. Fırın tepsisine yağlı kağıt sererek kabakları üzerine boşaltın. Zeytin yağını kabak dilimlerinin üzerine gezdirin ve karıştırın. Kabakları gelişigüzel tepsiye dizin. Üzerine elinizle az miktarda un serpiştirin. Fırının üst rafında kabaklar kızarmaya başlayana kadar pişirin. Diğer taraftan yoğurdu sarımsakla çırparak krema kıvamına getirin. Bir tavada tere yağını eritip pul biber ekleyerek sos elde edin. Pişen kabakları servis tabağına alarak üzerine önce yoğurtlu sosu ardından tereyağlı pul biberi gezdirin. Afiyet olsun.

Not: Dilerseniz tereyağlı sos yerine sadece pul biber de kullanabilirsiniz.

Yeşil Çay, Sarımsak Çayı, Zayıflama ve Garlic Tea