28 Kasım 2012 Çarşamba

Peynirli Poğaça Tarifi


Peynirli Poğaça Tarifi


Malzemeler:

  • 3,5 cay fincanı un
  • 1 tatlı kaşığı,tuz
  • 1 çay fincanı yoğurt
  • Yarım kahve fincanı sıvı yağı
  • 1 paket kabartma tozu
  • 125 gram margarin
  • 1 yumurta akı


İç harcı için:

  • Maydanoz
  • Beyaz peynir


Üzerine sürmek için:

  • 1 tane yumurta sarısı
  • Çörek otu



Öncelikle, peynir harcını hazırlayalım, bunun için önce maydanozu ayıklayıp yıkayalım. Daha sonra suyundan arındırıp incecik kıyalım. Geniş bir kaba alalım, üzerine peyniri ilave edelim ve iyice karıştıralım bir kenara kaldıralım.

Hamur yoğurma kabına, unu tuz ve kabartma tozunu ilave edelim elimizle harmanlayalım. Daha sonra, unun ortasını havuz gibi açalım. Yumurtayı, yoğurdu, margarin ve sıvı yağı alalım. Yoğuralım kıvama gelince hamurdan portakal büyüklüğünde parçalar koparalım. Kopardığımız parçalarını elimizle açalım, içine yeteri kadar harç koyalım. Üstte doğru büzerek kapatalım, yağlanmış tepsiye dizelim. Üzerine yumurta sarısı sürelim çörek otu serpelim. 180 derecede ısıtılmış fırında üzerileri kızarana kadar pişirelim.

Peynirlli poğaçamız ikrama hazır. Afiyet olsun

Yeşil Çay, Sarımsak Çayı, Zayıflama ve Garlic Tea