13 Kasım 2012 Salı

Yılbaşı Keki Tarifi


Yılbaşı Keki Tarifi

Malzemeleri;

  • 50 gr kakao
  • 240 ml kaynar su
  • 175 gr un
  • 2 çay kaşığı kabartma tozu
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 1 paket vanilya
  • 113 gr tereyağı
  • 200 gr toz şeker
  • 2 yumurta

Üzeri için;

  • Hindistan cevizi


Kakao ile kaynar suyu iyice karıştırıp soğuması için kenarda bekletin. Un, kabartma tozu ve tuzu bir kaseye eleyerek harmanlayın.

Yumuşatılmış tereyağı ve şekeri mikserle iyice çırpın. Yumurtaları teker teker ekleyerek karıştırın. Vanilya ve un karışımını ilave edip çırpın. Son olarak kakao karışımını ekleyerek karıştırın.

Karışımı yıldız şekilli kek kalıbına aktarıp 190 dereceye ayarlı fırında kürdan batırıldığında temiz çıkıncaya kadar pişirin. Fırından çıkartıp soğumaya bırakın. Keki kalıptan çıkartıp üzerine bolca hindistan cevizi serpiştirin ve süsleyerek servis yapın.

Yılbaşı keki artık hazır, afiyet olsun.
İyi seneler.

Yeşil Çay, Sarımsak Çayı, Zayıflama ve Garlic Tea