20 Kasım 2012 Salı

Balık Buğulama Tarifi


Balık Buğulama Tarifi

Malzemeler;

  • 1 adet beyaz etli balık
  • 1 buçuk su bardağı domates suyu
  • 1 su bardağı su
  • 2 adet defne yaprağı
  • 2 diş sarımsak
  • 1 adet soğan
  • 3 çay kaşığı sıvı yağ
  • 1 çorba kaşığı un
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızıbiber
  • 1 dilim limon
  • 1 çorba kaşığı soya sosu
  • Tuz


Mevsimlik beyaz etli balığı fileto biçiminde temizleyin. Geniş bir tencereye alın. 1 buçuk su bardağı domates suyu ve 1 su bardağı suyu tencereye dökün. 2 adet defne yaprağını tencereye ekleyin. 2 diş sarımsağı dövün.

Soğanı yemeklik doğrayın. Sıvı yağla birlikte tencereye alın. 1 dilim limon, soya sosu, 1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı kırmızıbiber ve yeterli miktarda tuz ilave edin. Tenceredeki su kaynayınca, üzerine 1 çorba kaşığı unu yavaş yavaş serpin. Topaklanmaması için kaşıkla iyice karıştırın. Bu şekilde 5-10 dakika daha kaynatın.

Daha sonra çukur bir servis tabağına alın. Dilerseniz üzerine bir miktar baharat ve ince kıyılmış dereotu ekleyip sıcak şekilde servis yapın.

Balık buğulama hazır. Afiyet olsun.

Yeşil Çay, Sarımsak Çayı, Zayıflama ve Garlic Tea