17 Kasım 2012 Cumartesi

Patates Böreği Tarifi


Patates Böreği Tarifi


Malzemeler;

  • 3 Yufka 
  • 4 Patates 
  • 1 Su bardağı süt 
  • ** 2 bardak zeytinyağı 
  • tuz 
  • karabiber 


İyice kaynatıp kabuklarını soyduğunuz patatesleri rendeden geçirin (çiğ olarak da rendeleye bilirsiniz) , öte yanda yumurtalarla sütü çırpıp rendelediğiniz patateslere ekleyerek hepsini tuz, karabiber ile iyice karıştırın. Sonra hiç bir yerinden yırtık olmayan yufkayı düz bir yere sererek hazırladığınız malzemeyi bir çatal yardımıyla yufkanın üzerine dağıtın. İkinci yufkayı da aynı şekilde yayıp malzemeden bunun üzerine de gezdirin. Sonra üçüncü yufkaya da aynı şeyi uygulayın ve bu üç yufkayı da yavaş yavaş uç taraflarından kıvırmaya başlayın. Böylece rulo şekline gelen böreği bir tepsiye alarak buzdolabının buzluğunda 12 saat bekletin ve sonra da ince ince keserek kızgın yağda kızartın.

Bunu aynı şekilde malzemeyi yufkalara sürüp rulo haline getirdikten sonra tepsiye ortadan başlayarak doladığında üzerine yoğurt yumurta karışımı sürerek fırında da altı üzeri kızarana kadar pişirebilirsiniz.

Patates böreğimiz hazır. Afiyet olsun.

Yeşil Çay, Sarımsak Çayı, Zayıflama ve Garlic Tea

1 yorum :

Adsız dedi ki...

küçükken köyde babanemin yaptığı o muhteşem patatesli kol böreği...