13 Kasım 2012 Salı

Yılbaşı Pastası Tarifi


Yılbaşı Pastası Tarifi

Malzemeleri;
Hamur için;

  • 7 yumurta
  • 7 kahve fincanı tozşeker
  • 7 kahve fincanı un
  • 1 çorba kaşığı limon suyu
  • 1.5 tatlı kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu

Üst krema için;

  • Yarım çorba kaşığı buğday nişastası
  • 1.5 çorba kaşığı su
  • Yarım su bardağı tozşeker
  • 1 yumurta
  • 1 çorba kaşığı un
  • 1.5 çorba kaşığı kakao
  • 2 su bardağı süt
  • 1 paket vanilya
  • 25 gr margarin

İç krema için;

  • 1 su bardağı hazır kestane püresi
  • Üzeri için;
  • 2 tatlı kaşığı kakao
  • 2 kiraz şekerlemesi
  • 4 yaprak badem hamuru


Üst krema için, nişastayı 1.5 çorba kaşığı suda ezin. Toz şeker ve yumurtayı tencerede çırpma teli ile çırpın. Sulandırılmış nişasta un, kakao, süt ve vanilyayı ilave edip karışım pürüzsüz kıvama gelene kadar çırpmaya devam edin. Kısık ateşte devamlı karıştırarak koyu muhallebi kıvamında pişirin. Margarini ekleyip karıştırın. Muhallebiyi birkaç dakika karıştırmadan kaynatıp ocaktan alın.

Hamur için, 7 yumurta ve şekeri çukur bir kaba alıp kabarana kadar 5 dakika çırpın.Limon suyu ve limon kabuğunu ilave edip 2-3 dakika daha çırpın. Vanilya, kabartma tozu ve unu eleyip yumurtalı karışıma azar azar ekleyin.Tahta kaşıkla alttan üste doğru karıştırın.

Fırın tepsisine yağlı kağıt serip bir tatlı kaşığı un serpiştirin. Hamuru tepsiye döküp spatula ile düzelterek 1 cm kalınlığında yayın.

Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 10-15 dakika pişirin.

Temiz bir mutfak bezini soğuk suyla ıslatıp sıkın ve tezgahın üzerine yayın. Keki kağıdı ile birlikte alıp ıslak bezin üzerine yerleştirin.Uzun kenarından başlayarak bezle birlikte sarıp rulo yapın. Keki açıp üzerine kestane püresini düzgünce yayın.

Rulo şeklinde sarın. Ruloyu katlı kısmı altta kalacak şekilde tel ızgara üzerine yerleştirin.

Üst kremayı kekin tüm yüzeyini kaplayacak şekilde sürün. Kremanın üzerini çatalın ucu ile şekillendirin. Kakaoyu tel süzgeçle serpiştirin.

Yapraklar ve kiraz şekerlemeleriyle süsleyip buzdolabında 2 saat bekletin. Dilimleyip servis yapın. Yılbaşı pastası artık hazır, afiyet olsun.

İyi seneler.

Yeşil Çay, Sarımsak Çayı, Zayıflama ve Garlic Tea

0 yorum :