4 Aralık 2012 Salı

Lahana Sarması Yemeği Tarifi


Lahana Sarması Yemeği Tarifi


Malzemeler;

  • 2 bardak haşlanmış pirinç 
  • 7-8 adet haşlanmış lahana yaprağı 
  • 250 gr. kıyma 
  • 1 büyük soğan 
  • 1 adet küp küp doğranmış domates 
  • yarım demet dereotu 
  • 1 adet limon 
  • 2 çorba kaşığı yenibahar ve karabiber 
  • tuz 
  • süslemek için rende havuç 


Lahana yapraklarını tuzlu suda 5-10 dakika kadar haşlayın. Yemeklik doğranan soğan ve kıymayı zeytin yağda kavurun. İçine dereotu, pirinç domates, yenibahar karabiber ve tuzunu ilave edip 5 dakika daha kavurun. Hazırlamış olduğunuz bu içi lahana yaprakları içine yerleştirip dolma şeklinde sarın. Fırın kabına domatesleri dizin ve 5 dakika fırınlayın. Yanında garnitür olarak yoğurt ve limon kullanarak, rendelenmiş havuçlarla süsleyerek servis yapın.


Lahana sarması hazır afiyet olsun.

Yeşil Çay, Sarımsak Çayı, Zayıflama ve Garlic Tea