12 Aralık 2012 Çarşamba

Ciğerli iç Pilav Yemeği Tarifi


Ciğerli iç Pilav Yemeği Tarifi


Malzemeler;

  • 500 gr kuzu ciğeri
  • 2 Su bardağı pirinç
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 4 yemek kaşığı kuş üzümü
  • 2 yemek kaşığı çam fıstığı
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 çay kaşığı yeni bahar
  • 3-4 adet tane karabiber 
  • Tuz
  • Karabiber


Bir tencerede tere yağını eritin. Önce çam fıstıklarını kavurun. Küp küp doğranmış ciğer, kuş üzümü ve birkaç tane karabiber ekleyerek, kavurmaya devam edin. Üzerine tuz ve su ekleyerek kaynatın. Islattığınız pirinci süzdürün, kaynayan su içerisine bırakın. Hafifçe karıştırıp, tencerenin kapağını kapatın. 2-3 dakika yüksek ateşte, sonra kısık ateşte pişirmeye bırakın. Suyunu çekince ateşten alın ve demlenmeye bırakın. Tarçın, yeni bahar ve karabiber serperek hafifçe karıştırıp, sıcak sıcak servis yapın.

Ciğerli iç pilav yemeği hazır afiyet olsun.

Yeşil Çay, Sarımsak Çayı, Zayıflama ve Garlic Tea