29 Aralık 2012 Cumartesi

Hindi Dolması Yemeği Tarifi


Hindi Dolması Yemeği Tarifi


İç Pilavı İçin;

  • 1 bütün hindi
  • 5 su b. pirinç
  • 3 çorba k. dolmalık fıstık
  • 3 çorba k. kuş üzüm
  • 400 gr. hindi ciğeri
  • 1 soğan
  • 1 tutam dereotu
  • sıvıyağ
  • tuz
  • yeni bahar
  • hindi suyu


Tencereye hindi ve suyunu ekleyip yaklaşık 2/ 2,5 saat kadar haşlıyoruz. Hindiyi fırın tepsisine alıyoruz. Suyunu da süzerek bir tencereye ayırıyoruz. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında kızarana kadar pişiriyoruz. İç pilav için, pirinci iyice yıkıyoruz ve süzüyoruz.

Pilav tenceresine sıvı yağ döküp. Pirinci koyarak kavuruyoruz. Tere yağını ilave edip karıştırmaya devam ediyoruz. Kuş üzümünü de ilave ediyoruz. Tuzunu atıyoruz ve karıştırıyoruz. Ayrı bir tavaya sıvı yağ koyarak dolmalık fıstığı kavuruyoruz.

Soğanı yemeklik doğruyoruz ve dolmalık fıstığın üzerine ekleyip beraber kavuruyoruz. Hindi ciğerini kuşbaşı doğruyoruz ve tavaya ilave ediyoruz. Tuzunu atıyoruz. Suyunu bırakıp çekince altını kapatıyoruz. Ciğerli karışımı pilav tenceresine ekliyoruz ve karıştırıyoruz. Hindi suyunu döküyoruz. Yeni baharını atıyoruz ve kapağını kapatarak pişmeye bırakıyoruz. Dereotunu doğruyoruz. Pilavımız pişince dereotunu da katıp karıştırıyoruz. Fırından çıkardığımız hindiyi servis tabağına alıyoruz. İç pilavı da hindinin kenarlarına koyarak servis ediyoruz.


Yılbaşı gecesi için hindi dolmanız hazır afiyet olsun.

Yeşil Çay, Sarımsak Çayı, Zayıflama ve Garlic Tea