5 Mayıs 2020 Salı

Evde pizza yapımı


Hamur için malzemeler:

Yarım paket yaş maya
3,5 su bardağı un
3-4 çorba kaşığı zeytinyağı
Ilık su
Tuz
Sos için malzemeler:

4 çorba kaşığı zeytinyağı
3 tane domates
1 çorba kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı şeker
1 tutam tatlı karabiber
1 tutam kırmızıbiber
1 tatlı kaşığı tuz
1 diş sarımsak (İnce kıyılmış)
Üstüne:

Rendelenmiş kaşar peyniri
Sucuk, mantar, zeytin, tane mısır (isteğinize göre her türlü malzeme)
Hamurun Yapılışı
İlk olarak yarım paket yaş mayayı şekerle ılık suda köpürtene kadar eritin. Unu boş bir kaba alın ve maya karışımını dökün. Un ve maya karışımına tuzu ekleyin. İsteğinize göre tuz miktarını artırıp azaltabilirsiniz. Ardından hamuru yoğurmaya başlayın. Hamur kulak memesi kıvamına geldiğinde istenen kıvamda olduğunu anlayabilirsiniz. Kıvamını ayarlamak için ılık su kullanabilirsiniz. Hamur kıvam alınca kabın üzerini bezle kapatıp oda sıcaklığında hamurun kabarması için beklemeye koyun.

Sosun Hazırlanışı
3 tane irice domatesi rendeleyin. İyice püre haline gelmiş olmasına dikkat edin. Ocağa aldığınız tavaya rendelediğiniz domatesi, salçayı, şekeri, yağı ve baharatları ekleyin ve karıştırın. Salçalı sosunuz kaynamaya başladıktan sonra ocağın altını daha da açıp 5 dakika kadar daha kıvam alana kadar sosunuzu pişirin.
Pişirme İşlemi


Pişirme tepsinizi hamuru yaymadan önce yağlayın. Hamuru el yöntemiyle incelterek ya da merdane ile açın. İstediğinize göre hamuru kalın ya da ince yapabilirsiniz. Hamuru tepsiye yaydıktan sonra dilediğiniz tüm pizza üstü malzemeleri serin. Ardından pizzayı önceden ısıtılmış 180 derecelik fırınınıza koyun. Pizza hamuru ve pizza üstü malzemelerin pişmesine yakın pizzanızın üstüne rendelediğiniz kaşar peynirlerini koyun. Böylece kaşar peynirler yanmamış olacaktır. Üst malzemelerin tam olarak piştiğinden emin olduktan sonra pizzanız pişmiş olacaktır.

Yeşil Çay, Sarımsak Çayı, Zayıflama ve Garlic Tea