1 Aralık 2012 Cumartesi

Havuç Çorbası Tarifi


Havuç Çorbası Tarifi


Malzemeler;

  • 6 Su bardağı et suyu 
  • 3 Adet büyük boy havuç 
  • 3 Çorba kaşığı sıvı yağ 
  • 2 Kahve fincanı un 
  • 2 Adet yumurta sarısı 
  • 1 Su bardağı su 
  • 2 Su bardağı süt 
  • Yeterince tuz 


Havuçları ince doğrayıp, 2 çorba kaşığı sıvı yağda yumuşayana kadar kavurun, sonra 1 su bardağı suda havuçları haşlayın ve iyice yumuşak bir hale getirin. Süzgeçten geçirip, püre haline getirin. Bir tencerede 6 su bardağı et suyu, yeterice tuz ve püre haline getirdiğiniz havuçları koyup kaynamaya bırakın. 1 Çorba kaşığı sıvı yağda unu kavurun. Karıştırarak 2 su bardağı süt ilave edin. Yumurta sarılarını ilave ederek iyice karıştırın. Ateşten aldığınız havuçlu karışıma azar azar dökerek bir taraftan da karıştırarak kaynama derecesine gelince bir taşım kaynatıp, ocaktan alın. Sıcak olarak servis yapın.

Havuç çorbası hazır. Afiyet olsun.

Yeşil Çay, Sarımsak Çayı, Zayıflama ve Garlic Tea