2 Aralık 2012 Pazar

Çikolatalı Kek Tarifi


Çikolatalı Kek Tarifi


Malzemeleri;

  • 30 gram çikolata
  • 300 gram tereyağı
  • 300 gram toz şeker
  • 5 yumurta
  • 300 gram un


Yumurtaların sarılarını aklarından ayırın. Çikolatayı küçük parçalara bölüp cam kase içerisine alın. İçi sıcak su dolu bir tencerenin üzerine yerleştirip çikolata eriyene kadar bekletin. Yumuşatılmış tereyağı ve şekerin 2/3′ünü çukur bir kap içerisinde çırpın. Karışımı yumurta sarılarını ekleyin. Unu da yavaşça ilave edip çırpmaya devam edin. Yumurta aklarını kalan şeker ile çırpın. Şekerli yumurta akını kek karışımına ilave edip çok fazla karıştırmadan harmanlayın. Hazırladığınız kek harcını içi yağlanmış dikdörtgen şekilli kek kalıbına dökün. Eritilmiş çikolatayı gelişi güzel kalıptaki karışımın üzerine gezdirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 50 dakika pişirin. Keki soğuyana kadar kalıbın içerisinde bekletin, soğuduktan sonra ters çevirip kalıptan çıkartın. Dilimleyip servis yapın.


Çikolatalı kek hazır afiyet olsun

Yeşil Çay, Sarımsak Çayı, Zayıflama ve Garlic Tea