11 Aralık 2012 Salı

Elmalı Kurabiye Tatlısı Tarifi


Elmalı Kurabiye Tatlısı Tarifi


Malzemeler;

  • 125 gram oda sıcaklığında margarin
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un
  • 3 adet elma
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • İrice dövülmüş ceviz (Bir avuç kadar)
  • Bolca pudra şekeri


Öncelikle iç harcını hazırlamak için elmaları rendeleyip üzerine toz şeker ekleyin ve yağsız tavada saldıkları suyu çekene kadar pişirin.
Ocağın altını kapatıp tarçın ve cevizi ilave edip iyice karıştırın ve iç harcı ılınması için kenara alın.
Hamuru yapmak için, bir kaba margarin, yoğurt, sıvı yağ ve kabartma tozunu koyup karıştırın.
Azar azar unu ekleyerek kulak memesi kıvamında bir hamur elde edinceye kadar yoğurun.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp ortalarına 1 tatlı kaşığı iç harçtan koyup kapatın.
Tüm iç harcınız ve hamurunuz bitene kadar bu işleme devam edin ve elde ettiğiniz kurabiyeleri yağlanmış ya da yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.
170 derecelik fırında üzerileri çok hafif pembeleşinceye kadar pişirin.
Üzerine bir süzgeç ile bol pudra şekeri serpip servis yapın.

Elmalı kurabiye tatlısı hazır afiyet olsun.

Yeşil Çay, Sarımsak Çayı, Zayıflama ve Garlic Tea