20 Aralık 2012 Perşembe

Milföylü Kurabiye Tatlısı Tarifi


Milföylü Kurabiye Tatlısı Tarifi


Malzemeler;

  • 8 adet milföy karesi 
  • 1 su bardağı şeker 
  • 1 tatlı kaşığı tarçın 
  • 1 çay bardağı kıyılmış ceviz 
  • 1 yumurta akı 


Önceden buzluktan çıkarttığınız milföyler yumuşadıktan sonra uzun bir şekil alacak şekilde açın.  Bir kabın içinde yumurta akını, cevizi ve şekeri çırpın. Bu karışımı hamurun üzerine sürüp hamuru rulo şeklinde sarın. Dilim dilim doğrayın. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin. 200 derecedeki fırında 20 dakika pişirip fırından alın. Çıkartır çıkartmaz hemen üzerilerine toz şeker serpin. Biraz soğumaya bırakın. Kıtır kıtır afiyetle ikram edin.

Milföylü kurabiye tatlısı hazır afiyet olsun.

Yeşil Çay, Sarımsak Çayı, Zayıflama ve Garlic Tea