1 Aralık 2012 Cumartesi

Kara Lahana Çorbası Tarifi


Kara Lahana Çorbası Tarifi


Malzemeler;

  • 1 Demet kara lahana 
  • 2 Çorba kaşığı tereyağı 
  • 1 Çorba kaşığı salça 
  • Yeterince sıcak su 
  • Tuz, karabiber 
  • 2-3 Çorba kaşığı mısır unu 
  • 1 Su bardağı haşlanmış barbunya fasulyesi 


Lahana yapraklarını yıkayıp, ince şeritler halinde doğrayın. Eğer şeritler uzunsa ikiye kesin. Tencerede tereyağını eritin ve lahanaları ilave edip yumuşayana dek kavurun. Lahanalar yumuşamaya başladığında bu kez salçayı ilave edip 1-2 dakika kavurduktan sonra tencereye yeterince sıcak suyu ekleyin. Tuzunu ve karabiberini ayarlayın. Mısır ununu azar azar ve sürekli karıştırarak ilave edin. Barbunyayı tencereye ilave edin. Sürekli karıştırarak 1-2 taşım kaynatın. Ateşten indirip kaselere boşaltın ve servis yapın.

Kara lahana çorbası hazır afiyet olsun.

Yeşil Çay, Sarımsak Çayı, Zayıflama ve Garlic Tea

0 yorum :