10 Aralık 2012 Pazartesi

Arnavut Ciğeri Yemeği Tarifi


Arnavut Ciğeri Yemeği Tarifi


 Malzemeler;

  • Yarım kilo kuşbaşı doğranmış dana ciğeri
  • 2 adet patates
  • 5-6 kaşık un
  • tuz
  • 1 adet kuru soğan 5-6 dal maydanoz
  • sumak
  • sıvı yağ 



Patatesler soyulur, yıkanır,  küp seklinde doğranır. Ciğer soğuk suda 3-4 kez yıkanır ve süzgeçte suyu iyice süzülür. Bu arada kızartma tenceresine sıvı yağı kızdırmak üzere koyun. Önce patatesleri kızartın.
Sonra ciğerin yarısını unlayın , fazla unları silkeleyin ve kızgın yağın içine salın. Arada karıştırın. Dikkat edin ciğerleri iyice kurutmayın. 2-3 kez karıştırdıktan sonra ciğerler kızarınca yağdan alın. Patates ve ciğerleri bir tabakta karıştırın.
Soğanı piyazlık doğrayın. Servis tabağının zeminine maydanoz ve sumakla döşeyin. Üzerine patatesli ciğeri ilave edin.

Arnavut ciğeri yemeği hazır afiyet olsun.

Yeşil Çay, Sarımsak Çayı, Zayıflama ve Garlic Tea