1 Aralık 2012 Cumartesi

Ispanak Çorbası Tarifi


Ispanak Çorbası Tarifi


Malzemeler;

  • 750 gr ıspanak 
  • 2 Adet büyük patates 
  • 1 Çorba kaşığı tereyağı 
  • 3 Çorba kaşığı zeytin yağı 
  • 1 Adet soğan 
  • Yarım çorba kaşığı tereyağı 
  • Yarım litre sıcak süt(2 su bardağı) 
  • 1 Su bardağı tavuk suyu veya et suyu 
  • 1 Kahve fincanı kaşar peyniri rendesi 


Ispanağı temizledikten sonra bol suda yıkayıp, tuzlu suda haşlayın. Sonra suyunu iyice süzüp, kıyın ve ezerek ince delikli bir süzgeçten geçirip püre yapın. 2 Adet iri patatesi de haşladıktan sonra kabuklarını soyup, bunları da püre haline getirin. 1 Çorba kaşığı tereyağıyla 3 çorba kaşığı zeytin yağını bir tencereye koyun ve yağ ısınınca rendelenmiş soğanı ilave edip, pembeleşinceye kadar kavurun. Soğan pembeleşince, püre haline getirdiğiniz ıspanak ve patatesi ilave edin. Yarım litre sıcak sütle 1 su bardağı tavuk suyu veya et suyunu dökün. Ara sıra karıştırarak 25-30 dakika kaynatın. Tencereyi ateşten indirirken yarım kaşık tereyağıyla, 1 kahve fincanı rendelenmiş kaşar peynirini ilave edin.


Ispanak çorbası hazır afiyet olsun.

Yeşil Çay, Sarımsak Çayı, Zayıflama ve Garlic Tea