11 Aralık 2012 Salı

Şekerpare Tatlısı Tarifi


Şekerpare Tatlısı Tarifi


Malzemeler;

  • 1 paket margarin, oda sıcaklığında
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 4 yemek kaşığı irmik
  • 2 yemek kaşığı hindistan cevizi
  • 2 yumurta
  • 4 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • şerbeti için:
  • 3 su bardağı şeker
  • 4 su bardağı su
  • yarım limonun suyu
  • fındık içi



1 paket yumuşak margarin, 1 su bardağı pudra şekeri, 4 yemek kaşığı irmik, 2 yemek kaşığı hindistan cevizi, 2 yumurta, 4 su bardağı un, 1 paket vanilya ve 1 paket kabartma tozunu karıştırarak azar azar un ilave ederk yumuşak bir hamur elde edin.
Hamurdan kurabiye yapar gibi küçük parçalar alıp hafif düzleyin. Hepsini tepsiye dizip üzerilerine birer fındık yerleştirin.
Önceden ısıtılmış fırında pişirin.

Şerbeti için;

3 su bardağı şekeri ve 4 su bardağı suyu küçük bir tencerede kaynatın. Kaynadıktan 5 dakika sonra yarım limonun suyunu ekleyip kısa bir süre daha kaynatın.
Ateşten alıp ılınması için arada karıştırın. Şekerpare piştiği zaman fırından çıkarıp 3 dakika bekletin.
3 dakika sonunda ılık olan şerbeti (püf noktası; şekerpare sıcak, şerbet ılık olmalı) şekerparenin üzerine gezdirin.

Tepsinin üzerine başka bir tepsi kapatıp servis yapacağınız zamana kadar bekletin.


Şekerpare tatlısı hazır afiyet olsun.

Yeşil Çay, Sarımsak Çayı, Zayıflama ve Garlic Tea