10 Aralık 2012 Pazartesi

Hazır Yufkadan Mantı Tarifi


Hazır Yufkadan Mantı Tarifi


Malzemeler;

  • 4 adet yufka
  • 350 gr. Kıyma
  • 2 adet soğanın rendesi
  • tuz, karabiber, kırmızı toz biber
  • yarım su bardağı sıvı yağ



Sosu için;

  • 1 litre et suyu
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 500 gr yoğurt
  • 3-4 diş sarımsak
  • tuz



İç malzemesi için:  kıyma, soğan rendesi, tuz ve biberleri, bir kabın içinde karıştırın.

Yufkaların hepsini üst üste yayın ve ortadan ikiye kesin. Yarım daire şeklindeki yufkaların üstünü biraz yağlayın, bir kenarına iç harçtan boydan boya koyun ve kenardan ortaya doğru yavaşça kol böreği gibi sarın. Daha sonra 2 cm genişliğinde kesin. Aynı sıra ile yağlı tepsiye kestiklerinizi dizin. Diğer yufkalara da aynı işlemi uygulayın. Daha sonra yufkaların üzerine fırça ile yağ sürün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında güzelce kızarana kadar pişirin.

Sıcak et suyunu fırından yeni çıkmış tepsinin üzerine gezdirin. Tepsiyi tekrar fırına sokun. Demlenmesi için. 10 dakika fırın içinde bekletin.

Yoğurt, sarımsak ve tuzu bir kabın içinde karıştırıp sosunu hazırlayın.
Derince bir tavada yağ, salça, tuz ve kırmızı toz biberi koyduğunuz salçalı sosunu hazırlayın. Tepside sosu çekmiş mantıları tabağa aldıktan sonra sarımsaklı yoğurt ve salçalı sosla sıcak olarak servis yapınız.

Hazır yufkadan mantı yemeği hazır afiyet olsun.

Yeşil Çay, Sarımsak Çayı, Zayıflama ve Garlic Tea