Baklava Tarifi
Malzemeler;
Hamuru için;
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
3 yumurta
yarım çay bardağı sirke
tuz
aldığı kadar un
1 paket nişasta
400 gr ceviz
yarım paket margarin
250 gr tereyağı
Şerbeti için;
1,5 Kilo şeker
1,5 litreden bir bardak fazla su
Hamur malzemelerinden yumuşak bir hamur yoğurulur ve yarım saat dinlendirilir. cevizler rondo dan geçirilir yapılan hamur dört parçaya bölünür ve her bir beze den ceviz büyüklüğünde 15 beze çıkarılır. ceviz büyüklüğündeki bezeler üzerilerine nişasta dökülerek büyütülür. 15 beze üst üste konulur ve merdane yardımı ile tepsi büyüklüğünde tekrar büyütülür. üzeren ceviz içi serpilir ve diğer bezelere de aynı işlem uygulanır tüm bezeler bitince istenilen şekilde kesilir ve üzerine tera yağı ve margarin eriterek dökülüp fırında pişirilir… Şerbet yaklaşık kısık ateşte bir saat kaynadıktan sonra sıcak olarak soğuk hamurun üzerinden dökülür… afiyet olsun…
13 Kasım 2012 Salı
Baklava Tarifi
11/13/2012
baklava tarifi
,
evde pratik hamur işleri
,
evde pratik tatlılar
,
şerbetli tatlılar
,
yemek tarifleri
Yorum Yok
Kaydol:
Kayıt Yorumları
(
Atom
)
0 yorum :
Yorum Gönder