9 Kasım 2012 Cuma

Geleneksel Lezzet Güveçte Kebap Yemeği Tarifi


Geleneksel Lezzet Güveçte Kebap Yemeği Tarifi

Malzemeleri;

  • 1 kilo kuşbaşı et
  • İki tane kuru soğan
  • İki Yemek kaşığı Zeytin Yağı
  • Bir Yemek kaşığı biber Salçası
  • İki Tane Patates
  • Üç Tane Sivri Biber
  • Üç Tane Domates
  • kekik,tuz


Soğanların kabuklarını soyup ince doğrayalım. Tencereye iki çorba kaşığı zeytinyağı ekledikten sonra soğanları da üzerine koyalım. Ardından kuşbaşı etimizi tencereye atalım. Etimiz suyunu bırakıp çekene kadar ara sıra karıştırarak pişirelim.

Üzerine bir çorba kaşığı salça,tuz ilave edelim. Üzerine kaynar su ilave edip karıştıralım. Patateslerimiz i küp küp doğrayıp kızartalım.  Etlerimizi,patatesleri ve biberleri domatesleri bir taşım pişirip güveç kaplara bölelim . . 20 dakika fırında pişirelim

Afiyet olsun.

Yeşil Çay, Sarımsak Çayı, Zayıflama ve Garlic Tea