9 Kasım 2012 Cuma

Ispanaklı Yumurta Tarifi


Ispanaklı Yumurta Tarifi

Malzemeleri;

  • Yarım kilo ıspanak
  • 1 soğan
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 50 gr tereyağ
  • Kırmızıbiber
  • Karabiber
  • Tuz
  • 2 kesme şeker
  • Yumurta


Soğanlar ince doğranıp tereyağ, sıvı yağ karışımında sarartılır. Sonra temizlenip ince doğranan ıspanaklar katılıp kavrulur. Ispanaklar sönünce baharatları katılıp karıştırılır.

Üzerine kişi sayısına göre yumurta kırılıp tencerenin kapağı kapatılarak pişirilir. Yumurtanın sarıları katılmadan ocaktan alınır.
Servis hazır olan ıspanaklı yumurta mızın üzerine tereyağ kızdırılıp dökülür.

Afiyet olsun.

Yeşil Çay, Sarımsak Çayı, Zayıflama ve Garlic Tea