12 Kasım 2012 Pazartesi

Zeytinyağlı Pırasa Yemeği Tarifi


Zeytinyağlı Pırasa Yemeği Tarifi

Malzemeler;

  • 5 adet Pırasa
  • 2 adet Soğan
  • 1/3 su bardağı Zeytinyağı
  • 2 adet Havuç
  • 1/2 tatlı kaşığı Şeker
  • 1 1/2 su bardağı Su
  • 1/2 adet Limon
  • Tuz
  • Bir avuç kadar da pirinç ekleyebilirsiniz 


 Pırasa ayıklanır, kesilir, yıkanır. Havuç kazınır, yıkanır,daire şeklinde kesilir.

Önce soğanları biraz kavuralım üzerine havuçları ekleyip onları da kavuruyoruz. üzerine de pırasaları ekleyip biraz daha kavurduktan sonra suyunu, tuzu ve şekeri ekleyip kaynamasını bekliyoruz. kaynamaya başladıktan sonra pirinçleri ekliyoruz ve pirinçlerle pırasaları kontrol ediyoruz piştikten sonra ateşten alıyoruz.

 Servis tabağına alınır ve limonla servis yapılır.

Afiyet olsun

Yeşil Çay, Sarımsak Çayı, Zayıflama ve Garlic Tea

0 yorum :