22 Kasım 2012 Perşembe

Tavuklu Karnıyarık Tarifi


Tavuklu Karnıyarık Tarifi

Malzemeler;

  • 2 adet tavuk göğüs eti 
  • 6 adet patlıcan 
  • 1 adet kuru soğan 
  • 2 adet domates 
  • 2 adet yeşil biber 
  • 3 diş sarımsak 
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası 
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağı 
  • Karabiber 
  • Tuz


Patlıcanların sap kısmını koparmadan çizgili şekilde soyun. Tuzlu suda bekletip, süzdükten sonra kızgın yağda ters yüz ederek kızartın.

Tavuk göğüs etini kuşbaşı doğrayın. Sıvı yağda suyunu bırakıp çekene kadar bekletin. İnce kıyılmış soğan, karabiber, tuz ve sarımsak koyup kavurun. Doğranmış yeşil biber, domates, 1 tatlı kaşığı domates salçası ve 1 bardak sıcak su ekleyip 15 dakika pişirin.

Patlıcanın ortasını bıçakla uzunlamasına keserek açın ve hazırladığınız tavuklu içten yerleştirin. Hepsini fırına dayanıklı kaba sıralayın. 1 su bardağı sıcak su koyup 175 derecelik fırında 20 dakika pişirin. Pilavla servis yapabilirsiniz.

Tavuklu karnıyarık hazır afiyet olsun.

Yeşil Çay, Sarımsak Çayı, Zayıflama ve Garlic Tea