13 Kasım 2012 Salı

Çoban Kavurma Yemeği Tarifi


Çoban Kavurma Yemeği Tarifi

Malzemeler;

  • 1/2 kilo sotelik kuşbaşı
  • 2 tane patates
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • Kızartmak için sıvı yağ
  • 1,5 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kekik


Eti tencereye koyup saldığı suyu çekene kadar pişirelim.Suyunu çekince tere yağını koyup kısık ateşte kavuralım.Patatesleri et büyüklüğünde doğrayıp kızgın yağda kızartalım.Kavrulan etin içine kızaran patatesleri,tuzu ve kekiği koyup 1/2 çay bardağı su ilave edip tencerenin ağzını kapatalım.

Suyunu çekince yemeğin altını kapatıp pirinç pilavıyla servis yapalım.

Afiyet olsun.

Yeşil Çay, Sarımsak Çayı, Zayıflama ve Garlic Tea