12 Kasım 2012 Pazartesi

Un Helvası Tatlı Tarifi


Biraz sabır gerektiren bu tarif çokta lezzetli oluyor.


Un Helvası Tatlı Tarifi

Malzemeler:
- 250 gram tereyağı
- 2 su bardağı un
- 2.5 su bardağı süt
- 1.5 su bardağı toz şeker
- 1 paket vanilya

 Un ve tereyağı bir tencereye koyup, yaklaşık 1 saat boyunca en kısık ateşte kavuruyorsunuz.

Un bir süre sonra (en az 35 dakika), sıvılaşmaya başlıyor. O aşamada biraz daha devam ediyorsunuz.

Rengi hafif koyulaşmaya başladıktan sonra, sütü ekleme vakti geliyor. Un ve yağ karışımının tencereye ve kaşığa yapışmaması gerek.  Eğer koyduğunuzda cozzz diyorsa, tamam dermiş. Biz de yaptık tabii…

Un kavrulurken, başka bir kap içerisine süt ve vanilyayı koyuyorsunuz. İçine toz şekeri de ekleyip, şekeri iyice eritiyorsuz. Un kavrulduktan sonra, şekerli süt karışımını tencereye boca ediyorsunuz. Bu sırada ocağın altını daha harlı açın. Zaten kısa bir sürede un sütü çekiyor.

Çekene kadar hızlı hızlı karıştırıyorsunuz. Katılaşınca altını kapatıp, demlenmeye bırakıyorsunuz. Kaşık yardımıyla servis tabağına dizebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Yeşil Çay, Sarımsak Çayı, Zayıflama ve Garlic Tea