12 Kasım 2012 Pazartesi

Hazır Yufka İle Gözleme Tarifi


Şipşak ama müthiş bir tarif… Bir yufkadan iki gözleme çıkıyor. Siz ne kadar yapacaksanız, malzemeleri ona göre arttırabilirsiniz.

Hazır Yufka İle Gözleme Tarifi



Malzemeler (4 peynirli gözleme için) :

  • 2 hazır yufka
  • 1 su bardağını dolduracak kadar az yağlı bir çeşit peynir
  • Maydanoz, pazı, dereotu, semizotu gibi istediğiniz çeşit yeşil otlar
  • Kırmızı biber, karabiber
  • 1 minik kase su
  • Yarım çay bardağı kadar sıvı yağ


İç harcı için: Peyniri rendeleyin veya ufalayın. İçine istediğiniz tip yeşillikleri ince ince kıyıp ekleyin. Kırmızı ve karabiberi de ekleyin.

Harç için: Bir kase su içine, sıvı yağı ekleyin.
Bir yufkayı ortadan ikiye kesin. Yani ‘D’ şeklinde iki parça yufkamız olacak. Parçalardan ilkinin üzerine kaşıkla yağlı su dökerek ıslatıp, ilk gözlemeyi yapmaya başlayın. Ardından ortasına 3 yemek kaşığı dolusu kadar peynirli harçtan koyun.

Yumurta seviyorsanız, peynirin üzerine bir tane de yumurta kırabilirsiniz.

Yufkayı zarf gibi kapatın. Ama her katladığımız parçayı, yağlı su ile ıslatarak gidin.


Teflon tavaya birazcık sıvı yağ koyup kızdırdıktan sonra, gözlemelerimizi koyun.

Her iki tarafını da hafif kızarana kadar kızartın.


Sabah kahvaltısı, çay saati veya sahur için çok lezzetli ve pratik bir ikram olarak sunabilirsiniz. Söylemeye gerek yok artık; peynir yerine istediğiniz içi koyabilirsiniz.

Yeşil Çay, Sarımsak Çayı, Zayıflama ve Garlic Tea