12 Kasım 2012 Pazartesi

Mantar Sote Yemeği Tarifi


Mantar Sote Yemeği Tarifi

Malzemeler;

  • 250 gr. Mantar
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 kahve fincanı tavuk suyu
  • 1 orta boy domates


Mantarları ayıklayıp yıkadıktan sonra küçük bir tencereye koyun. Limon suyu, tuz, bir kaşık tereyağı ve tavuk suyu katıp 5 dakika pişirin.
Mantarları kevgirle bir tabağa çıkartın.
Domatesin kabuğunu ve çekirdeklerini çıkartıp doğrayın. Mantar suyunda yumuşayana kadar pişirin.
Bir küçük tavaya artan yağı koyup eritin, mantarları atıp sote edin. Domatesi soteye karıştırıp servis yapın.

Yeşil Çay, Sarımsak Çayı, Zayıflama ve Garlic Tea