22 Kasım 2012 Perşembe

Tavuk Sote Tarifi


Tavuk Sote Tarifi

Malzemeler;

  • 275 gr kemiksiz tavuk eti, ufak parçalara bölünmüş
  • 2 yemek kaşığı soya sosu
  • 1 yemek kaşığı su
  • 1/4 çay kaşığı zencefil
  • 2 çay kaşığı mısır unu.
  • 2 yemek kaşığı ay çiçek yağı
  • 3 taze soğan, doğranmış
  • 1 küçük yeşil biber, küp halinde kesilmiş
  • 100 gr mantar, doğranmış 1/2 küçük veya 1/4 büyük karnabahar, küçük çiçeklere ayrılmış
  • 4 yemek kaşığı su veya tavuk suyu, kaynar halde
  • 2 domates, dilimlenmiş


Bir kasede soya sosunu, suyu zencefili ve mısır ununu karıştırın. Tavuk parçalarını içine batırıp bu sosla iyice kapanmalarını sağlayın.

Bir tavada 1 yemek kaşığı yağı orta ateşte iyice kızdırın. Tavukları kızgın yağda sık sık karıştırarak bir dakika sote edin. Bir tabağa aktarıp fırında sıcak tutun.

Kalan yağı orta ateşte tekrar kızdırın. Taze soğanı, yeşil biberi, mantarları ve karnı baharı ekleyip l dakika, yine sık sık karıştırarak sote edin. Suyu veya tavuk suyunu sıcak olarak ekleyip 2-3 dakika pişirin.

Tavukları tekrar tavaya koyun. Tuz katıp, domatesleri ekleyin ve l dakika orta ateşte ısıtıp servis yapın.


Tavuk sote ağzınıza layık hazır afiyet olsun.

Yeşil Çay, Sarımsak Çayı, Zayıflama ve Garlic Tea