Balık Köftesi Tarifi
Malzemeler
2 adet palamut balığı
2 baş soğan
2 dilim bayat ekmek
3 adet yumurta
1 küçük demet maydanoz
2 fincan zeytinyağı
Yeteri kadar tuz, karabiber
1 çay bardağı un
Yemeğin Tarifi
Palamutları temizleyin. 1 adet soğanı dört parçaya bölerek bolca su içerisinde iyice haşlayın. Balıkları sudan alıp etleri kılçıklarından ayırın. Buna ıslatılmış, suyu sıkılmış ekmek içi, rendelenmiş soğan, 1 yumurta, tuz, karabiber ve kıyılmış maydanoz katarak iyice yoğurun.
Yoğrulan bu karışımdan cevizden büyük parçalar alıp avuç içinde yuvarlak köfteler yaparak una bulayın. Kalan iki yumurtayı çırpın. Una bulanmış köfteleri yumurtaya bulayıp kızdırılmış yağda tavanın sapından tutup sallayarak kızartın. Yanında soğan, maydanoz ile servise sunun.
Balık köftesi artık hazır. Afiyet olsun.
20 Kasım 2012 Salı
Balık Köftesi Tarifi
11/20/2012
Balık Köftesi Tarifi
,
balık tarifleri
,
evde pratik balık yemekleri
,
evde pratik yemek tarifleri
,
geleneksel lezzetler
,
yemek tarifleri
Yorum Yok
Kaydol:
Kayıt Yorumları
(
Atom
)
0 yorum :
Yorum Gönder