8 Kasım 2012 Perşembe

Yoğurt Tatlısı Tarifi


Yoğurt Tatlısı Tarifi


Malzemeler;

  • 3 adet yumurta
  • yarım su bardağı irmik
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu

Üzeri için;

  • Hindistan cevizi

Şerbeti için;

  • 3 su bardağı şeker
  • 4 su bardağı su
  • yarım limonun suyu


- Yumurta ve şekerler iyice çırpılır diğer malzemelerde eklenerek kekin hamuru yapılır.
- Yağlanmış kalıba dökülerek 180 derecede ısıtılan fırında pişmeye bırakılır.
- Kek piştikten sonra şerbeti yapılır ve soğuk olan kekin üzerine ocaktan alındıktan sonraki sıcaklığı biraz geçmiş olan şerbet dökülür.
- Şerbeti dökmeden önce kekin daha iyi şerbeti çekmesi için kek kesilir.
- Üzerine Hindistan cevizi serpilir.
- Afiyet olsun…

Yeşil Çay, Sarımsak Çayı, Zayıflama ve Garlic Tea