Yoğurt Tatlısı Tarifi
Malzemeler;
- 3 adet yumurta
- yarım su bardağı irmik
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
Üzeri için;
- Hindistan cevizi
Şerbeti için;
- 3 su bardağı şeker
- 4 su bardağı su
- yarım limonun suyu
- Yumurta ve şekerler iyice çırpılır diğer malzemelerde eklenerek kekin hamuru yapılır.
- Yağlanmış kalıba dökülerek 180 derecede ısıtılan fırında pişmeye bırakılır.
- Kek piştikten sonra şerbeti yapılır ve soğuk olan kekin üzerine ocaktan alındıktan sonraki sıcaklığı biraz geçmiş olan şerbet dökülür.
- Şerbeti dökmeden önce kekin daha iyi şerbeti çekmesi için kek kesilir.
- Üzerine Hindistan cevizi serpilir.
- Afiyet olsun…

0 yorum :
Yorum Gönder