6 Kasım 2012 Salı

Şehriyeli Pirinç Pilavı Tarifi


Şehriyeli Pirinç Pilavı

Malzemeler;

  • 2 su bardağı pirinç
  • 3 su bardağı et suyu
  • 1 kahve fincanı şehriye
  • 2 çorba kaşığı margarin
  • Tuz, karabiber

Pirinci tuzlu ve limonlu sıcak suda 15 dakika bekletin. Bol suyla durulayıp süzün.

Margarini tencerede eritin. Arpa şehriyeleri ekleyip pembeleşinceye kadar kavurun. Pirinci ekleyip 1-2 dakika daha kavurun. Et suyu ve tuzu ilave edin. Su kaynamaya başladığında ateşi kısıp tencerenin kapağını kapatın. Pirinç suyunu çekinceye kadar pişirin.

Üzerini kağıt havlu ile örtüp 10 dakika dinlendirin. Afiyet olsun.

Yeşil Çay, Sarımsak Çayı, Zayıflama ve Garlic Tea

0 yorum :