6 Kasım 2012 Salı

Pirinç Pilavı Tarifi


Pirinç Pilavı Tarifi

Malzemeler

  • 2 su bardağı pirinç 
  • 2 yemek kaşığı tereyağı 
  • 3 su bardağı su ya da et suyu 
  • Tuz 


Önce pirinci ayıklayın. Yıkayıp, süzün ve sıcak suda 1 saat kadar ıslatın. Tencerede 1 yemek kaşığı tere yağını eritin. Sürdürdüğünüz pirinçleri ve tuzu katarak tahta bir kaşıkla hafifçe karıştırın. Tuz pirincin karıştırılırken kırılmasını önleyecektir.

10 dakika kadar pirinci kavurun. İçine suyu ya da et suyunu sıcak olarak ekleyin. Tencerenin kapağını kapatarak 1-2 dakika orta ateşte sonra çok kısık ateşte (pilav ayarı) pilavı pişirin. Üzerine kalan tere yağını ister eritip, isterse katı olarak karıştırıp kapağı kapalı demlenmeye bırakın. Sıcak servis yapın.

Yeşil Çay, Sarımsak Çayı, Zayıflama ve Garlic Tea

0 yorum :