8 Kasım 2012 Perşembe

Pratik Baklava Tarifi




Fındıklı Milföy Baklavası Tarifi


Malzemeler;

  •  20 adet milföy hamuru
  •  5 yemek kaşığı fındık
  •  1 yemek kaşığı şeker
  •  1 adet yumurta (sarısı ve beyazı ayrı)



Şerbeti İçin;

  •  2 su bardağı su
  •  2,5 su bardağı şeker
  •  1/2 limon


1. İlk olarak şerbeti hazırlamaya başlayın. Şekerle suyu kaynatın, ocaktan almadan az önce içine 1/2 limonu sıkın. Bir taşım kaynatın ve ocaktan alın.

2. Bir kasede fındıkla şekeri karıştırın. Milföy hamurlarının bir kenarına fındıklı karışımdan bir miktar koyun, rulonun birleşeceği uca fırça yardımıyla yumurtanın beyazından sürün ve rulo yapın.

3. Yaptığınız ruloları 4 parçaya kesin, fırın tepsisine dizin. Tepsideki milföylerin üzerine yumurta sarısı sürün, 230 – 250 derecede üstü kızarana kadar pişirin.

4. Fırından çıkan sıcak milföylerin üzerine, soğuyan şerbeti dökün. Soğuyunca servis edin.

Yeşil Çay, Sarımsak Çayı, Zayıflama ve Garlic Tea