6 Kasım 2012 Salı

Makarnayı Pişirmenin Püf Noktaları




Herkesin evinde en çok pişen şey muhakkak ki makarna o zaman bunu dahada lezzetlendirmenin bir kaç sırrı da bende.


Makarnayı Pişirmenin Püf Noktaları

Başarılı ve leziz bir makarna hazırlamak için üç şeye ihtiyacınız var: Büyük bir tencere ve büyük bir süzgeç. Bir de karıştırmak için ahşap bir kaşık. Makarnayı daima büyük ve geniş bir tencerede haşlamayı tercih edin. Tencereye sığması için uzun makarnaları asla kırmayın.

Tencereyi bol suyla doldurun. Ölçünüz 100 gram makarnaya bir litre su oranında olmalı. • Tuzu mutlaka su kaynadığı zaman ilave edin. Her litre için ölçünüz 10 gram tuz olsun.

Makarnanın pişme süresi formuna ve kalınlığına göre değişir. Bu konuda en güvenilir kaynak, makarna paketlerinin üzerindeki pişirme süresi önerileridir. Tam kıvamında yani “al dente” pişmesi dışının hafif yumuşak, içinin ise diri kalması demektir.

Pişme esnasında makarnayı arada bir ahşap kaşıkla karıştırın.

Suya ayrıca zeytinyağı veya sıvıyağ ilave etmenize gerek yok. Çünkü durum buğdayından yapılan iyi kalite bir makarna asla yapışmaz.

Eğer makarnayı tavada soteleyecek ya da fırında pişirecekseniz, pişirme süresinin toplamı paket üzerinde önerilen kadar olmalıdır. Önerilen süre 9 dakika ise, makarnayı 4 dakika haşlayıp 5 dakika fırında pişirin.

Yeşil Çay, Sarımsak Çayı, Zayıflama ve Garlic Tea