6 Kasım 2012 Salı

Makarnalar ve Peynirler İle İlgili Pratik Bilgiler


Makarnalar ve Peynirler

Makarnaya lezzet katan gıdaların başında peynir gelir...

Beyaz peynir 

Beyaz peynir, keskin, tuzlu bir tada sahiptir. Üretiminde inek, koyun, keçi ve manda sütü kullanılır. Ülkemize özgü olan bu peynir olgunlaşma döneminde salamura edilir. Kaliteli beyaz peynirin kendine özgü bir aroması vardır; kıvamı yarı sert, rengi ise porselen beyazı olur. Fırın makarna, kremalı makarna sosları ve makarna salatalarında kullanabilirsiniz.

Lor peyniri 

Kesilmiş inek sütünden yapılan ricotta yumuşak bir İtalyan peyniridir. Hafif tadı nedeniyle kremalı makarna soslarında kullanılır. Labne Çok yoğun, taze ve doğal bir tada sahip olan bu krem peynir, pasta ve keklerde kullanıldığı gibi özellikle makarna sosları için de uygundur.

Dil peyniri 

Özellikleri bakımından olgunlaşmamış kaşkaval peynirine, yapım tekniği bakımından kaşar peynirine benzer. Taze olarak tüketilmelidir. Fırında pişirilen makarna ve lazanya ya nefis bir lezzet katar.


Yeşil Çay, Sarımsak Çayı, Zayıflama ve Garlic Tea

0 yorum :