9 Kasım 2012 Cuma

Köfteli Kebap Yemeği Tarifi


Köfteli Kebap Yemeği Tarifi

Malzemeleri;

  • 1 bayat pide
  • Yoğurt
  • Köfte İçin
  • 250 gr Kıyma
  • 1 soğan
  • Galeta unu
  • 1 yumurta
  • Tuz
  • Kara biber
  • Kırmızı toz biber

Sosu İçin;

  • 3 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Kekik
  • Tuz
  • 1.5 su bardağı su

Üzeri için;

  • 3 domates
  • 5 yeşil biber
  • 100 gr tereyağ


Bayat pideleri küp,küp doğrayalım.2 yemek kaşığı tereyağ ile teflon tavada pideleri kavuralım.Cam tepsiye alalım.Köfteleri yoğurup küçük misket büyüklüğünde toplar yapalım.Pidelerin üzerine yayalım.Fırının üst kısmında köfteler pembeleşene kadar pişirelim.


Ayrı bir fırın tepsisine halka doğradığımız domatesleri,bütün biberleri koyarak fırına koyalım.
Sosu için teflon tavada 3 kaşık tereyağ ile salçaları kavurup bir buçuk su bardağı et suyu veya su ile sulandırıp baharat ekleyelim .


Fırından çıkardığımız köfteli pidelerin üzerine eşit miktarda sosumuzu gezdirelim.
Ilık ortamda tuttuğumuz hafif tuzlu yoğurdu üzerine sos gibi gezdirelim.
Sonra fırınlanan domates ve biberleri üzerine koyalım.
100 gr tere yağını tavada kızdırıp son olarak kebabımızın üzerine gezdirerek süsleyelim.

Afiyet olsun.

Yeşil Çay, Sarımsak Çayı, Zayıflama ve Garlic Tea