9 Kasım 2012 Cuma

Etli Nohut Yemeği Tarifi



Etli Nohut Yemeği Tarifi

Malzemeleri;

  • 500 gr nohut
  • 250 gr kuşbaşı et
  • 3 soğan
  • 1 çay bardağı zeytinyağ
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Tuz,karabiber
  • 3 su bardağı su
  • 2 kesme şeker


Akşamdan ısladığımız nohutların suyunu süzelim.İnce ince doğradığımız  soğanları sıvı yağda pembeleşene kadar düdüklü tencerede kavuralım.Kuşbaşı etleri ve salçayı ilave edip kavurmaya devam edelim.Nohut,şeker,karabiber ve  suyunu ilave edip düdüklü tencerenin kapağını kapatalım ve kısık ateşte yarım saat pişirelim.Pişen yemeğimize tuz ekleyip bir taşım daha kaynatalım.Yemeğimiz servise hazırdır.

Afiyet Olsun

Yeşil Çay, Sarımsak Çayı, Zayıflama ve Garlic Tea