7 Kasım 2012 Çarşamba

Düğün Çorbası Tarifi


Düğün Çorbası Tarifi

Malzemeler;

  •  250 gr. küçük küçük doğranmış sotelik koyun eti
  •  1 yumurta sarısı
  •  3 çorba kaşığı un
  •  1 limonun suyu
  •  1 çorba kaşığı tereyağı
  •  1 tatlı kaşığı kırmızı biber
  •  1 su bardağı süt
  •  4 su bardağı su


Eti tencereye koyun. Ateşte kendi suyunu salıp çekene kadar pişirin.
Ayrı bir kasede un, tuz, limon, süt ve yumurtayı çırpın. Karıştırarak yavaş yavaş çorbaya ilave edin.

Un kokusu gidinceye kadar kısık ateşte 10 dakika daha pişirin.
Arzuya göre üzerine kırmızı biberli tereyağı gezdirerek servis yapın.

Yeşil Çay, Sarımsak Çayı, Zayıflama ve Garlic Tea