6 Kasım 2012 Salı

Dereotlu Peynirli Poğaça Tarifi


Dere Otlu Peynirli Poğaça Tarifi

Malzemeler;

  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • yarım demet ince kıyılmış dereotu
  • 1 adet yumurta
  • penir
  • aldığı kadar un


Bir kabın içine malzemelerin tamamını koyup yoğurarak yumuşak bir hamur elde edelim. Unu yavaş yavaş ekleyerek hamurun sertliğini ayarlayalım.Fotoğrafta görüldüğü gibi hamuru iyice yoğurduktan sonra minik bezeler yapıp yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine yerleştirelim. Verilen ölçülere göre yaklaşık 17-18 tane poğaça elde edebilirsiniz. Fırına sürmeden önce bir süre hamuru dinlendirmeniz i öneririm.Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, 180 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.

Afiyet olsun.

Yeşil Çay, Sarımsak Çayı, Zayıflama ve Garlic Tea