7 Kasım 2012 Çarşamba

Börülce Salatası Tarifi


Börülce Salatası Tarifi 1

Malzemeler;

  • Yarım kg. taze börülce 
  • 1 Baş kuru soğan 
  • 1 Adet limon 
  • 1 çay bardağı zeytinyağı 
  • tuz 
  • pul biber 


Börülce haşlanır. Soğuduktan sonra soğanlar ince ince kıyılarak börülce ile karıştırılır. Zeytinyağı, limon, tuz, pul biber de konularak servis yapılır.



Börülce Salatası Tarifi 2

Malzemeler;

  • 1/2 kg. taze körpe börülce 
  • 1 diş sarımsak 
  • 2-3 çorba kaşığı zeytin yağ 
  • 1/2 limon 
  • 1 çay kaşığı tuz 


Börülceleri bol su ile yıkayınız. Uç kısımlarını koparıp kılçıkları varsa bıçakla keserek çıkartınız. Tencereye 1 su bardağı su ve tuz koyup kaynatırız  Börülceleri hafif hararetli ısıda yumuşayana kadar pişirip salata tabağına yerleştiriniz. Dövülmüş sarımsak, zeytinyağı limon suyu ve kıyılmış maydanozu iyice çırpıp börülcelerin üzerine gezdiriniz.



Börülce Salatası Tarifi 3

Malzemeler;

  • 1/2 kg taze börülce 
  • 1/2 demet dereotu 
  • 6-7 diş sarımsak 
  • 1.5 limon 
  • 1/2 su bardağı zeytin yağı 
  • Tuz 


Börülcelerin iki başlarını kırdıktan sonra haşlayıp süzün. Sarımsakları tuzla dövün, zeytinyağı ve limonla iyice karıştırın. Soğumuş börülce ye sosu karıştırın. Birkaç saat kapağı kapalı olarak dinlendirdikten sonra üzerine kıyılmış dereotu serperek servis yapın.



Börülce Salatası Tarifi 4

Malzemeler;

  • 250 gram taze börülce 
  • 100 gram mantar 
  • 1/4 limonun suyu 
  • 2 adet haşlanmış kırmızı biber 
  • 3 çorba kaşığı konserve mısır 
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ 
  • Tuz 


Börülceleri ayıklayıp, yıkadıktan sonra tencereye aktarın. Üzerini aşacak kadar sıcak su ve 1 tatlı kaşığı tuz ilave ederek haşlayın. Daha sonra haşladığınız börülceleri soğuk su dolu bir kaba alarak 5 dakika bekletin. Mantarları ince doğrayıp limonlu suda haşlayın. Kırmızıbiberleri de ince uzun doğrayın. Börülceleri delikli kepçe yardımı ile sudan çıkarın. Bir kapta börülceleri, mantarları, kırmızıbiberleri, mısırı, sıvı yağı ve tuzu karıştırın. Servis tabağına alarak servis yapın.
   


Börülce Salatası Tarifi 5

Çok körpe yarım kilo börülceyi tuzlu suda iyice haşlamalı. Sonra bunun suyunu süzüp börülceyi salata kasesine koymalı. Bir avuç maydanozu temizleyip iyice yıkadıktan sonra kıymalı. Bir diş sarımsağı havanda dövmeli. Sonra sarımsakla maydanozu iyice karıştırmalı ve börülce nin üstüne serpmeli.
Tuz ve biberini de serptikten sonra bir fincan kadar zeytinyağı dökmeli. Limon suyu veya sirke de koyduktan sonra börülceleri iyice harmanlamayı ve kaseyi sofraya çıkarmalı.
   


Börülce Salatası Tarifi 6

Malzemeler;

  • 1/2 kg. taze körpe börülce 
  • 1 diş sarımsak 
  • 2-3 çorba kaşığı zeytinyağı 
  • 1/2 limon 
  • 1 çay kaşığı tuz 
  • 6-7 dal maydanoz 


Börülceleri bol su ile yıkayınız. Uç kısımlarını koparıp kılçıkları varsa bıçakla keserek çıkartınız.
Tencereye 1 su bardağı su ve tuz koyup kayna tınız  Börülceleri hafif hararetli ısıda yumuşayıncaya kadar pişirip salata tabağına yerleştiriniz. Doğulmuş sarımsak, zeytinyağ, limon suyu ve kıyılmış maydanozu iyice çarpıp börülcelerin üzerine gezdiriniz.

   

Börülce Salatası Tarifi 7

Malzemeler;

  • 1 Kg Taze çıtır Börülce 
  • 4-5 Diş Sarımsak 
  • 1 Limon 
  • Zeytinyağ 
  • Yoğurt 



Çıtır Börülceler yıkanıp temizlendikten sonra 4-5 cm boyutlarında doğranıp bir tencerede kaynatılıp haşlanır. Haşlanan börülceler süzüldükten sonra servis tabağına alınır. Dövülen sarımsaklar yoğurtla karıştırılır ve Börülcenin üzerine dökülür. Yeterli tuz atıp hep birlikte karıştırılır ve üzerine zeytinyağı gezdirilir. İsteyen üzerine limon sıkabilir.
Afiyet olsun.

 
Börülce Salatası Tarifi 8

Malzemeler;

  • 1/2 kg. taze börülce 
  • 1 demet maydanoz 
  • 1 diş sarımsak 
  • 1 çay bardağı zeytinyağı 
  • 2 çorba kaşığı sirke ya da limon suyu 
  • Tuz 
  • Karabiber 


Taze börülceyi tuzlu suda pişirdikten sonra, suyunu süzüp salata tabağına koyun. Zeytinyağı, sirke ya da limon suyunu beraberce çırparak sos hazırlayın. İnce kıyılmış maydanozla ezilmiş sarımsağı sosa katın. Börülceye tuz karabiber ekip, sosla karıştırdıktan sonra servis yapın.

   

Börülce Salatası Tarifi 9

Malzemeler;

  • Yarım kg börülce 
  • 4 diş sarımsak 
  • 3 adet domates 
  • 1 dilim beyaz peynir 
  • 3 çorba kaşığı zeytinyağı 
  • Tuz 


Börülceleri az suda yarım saat haşlayıp, sonrasında suyunu süzdürün. Bir tarafta soğumaya bırakın. Bu arada 4 diş sarmısağı biraz tuz ile iyice dövün. Domatesleri irice doğrayın. Beyaz peyniri, tavla zarından büyükçe karelere bölün. Dövülmüş sarımsak ve zeytinyağını küçük bir kapta iyice karıştırın. Börülceleri bütün malzemeyle karıştırıp servis tabağına alın. Üzerine sarımsaklı zeytinyağını gezdirip servis yapın.



Börülce Salatası Tarifi 10

Malzemeler; 

  • Yarım kg. börülce 
  • 6-7 diş dövülmüş sarımsak 
  • Yarım çay bardağı sirke 
  • Tuz 
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı 


Taze börülce yıkanıp bol suda haşlanır. Diğer malzemeler börülcelerin üzerine dökülüp harmanlanır.

Dinlenen salata sosuyla daha iyi özleşir ve daha lezzetli olur.

 

Börülce Salatası Tarifi 11

Malzemeler;

  • 200 gr taze börülce 
  • 1 demet dereotu 
  • 1 demet maydanoz 
  • 1 çorba kaşığı limon sirkesi 
  • Yarım limonun suyu 
  • 1 diş sarımsak 
  • 2 çorba kaşığı sızma zeytinyağı 
  • Tuz 


1. Börülceleri yıkayın. Kılçıklarını ayıklayıp ortadan ikiye kesin. Tuzlu kaynar suda yumuşayana kadar haşlayın. Börülceleri soğuk sudan geçirin ve süzgece alıp suyunu süzün.
2. Sarımsağı soyup tuzla iyice ezin. Limon sirkesi, limon suyu ve sızma zeytinyağını sarımsağın üzerine ilave edip karıştırın.
3. Dereotu ve maydanozu temizleyip kıyın. Börülceleri servis tabağına alıp üzerine kıyılmış dereotu ve maydanozları serpiştirin. Limon sirkeli ve zeytinyağlı sosu üzerine gezdirip servis yapın.


  Börülce Salatası Tarifi 12

Malzemeler;

  • 250 gram taze börülce 
  • 1 fincan zeytinyağı 
  • Yarım fincan sirke 
  • 3-4 diş sarımsak 
  • Tuz 
  • Toz kırmızı biber 
  • Kekik 


Fasulyeleri ayıklayıp, yıkayalım. Bölmeden, çok az su ve tuz ilavesiyle ağır ateşte ve kapaklı tencerede fazla yumuşatmadan haşlayalım. Delikli kepçe ile tencereden çıkartıp, servis tabağına dizelim. Sarımsakları dövüp, sirke ile karıştıralım. Fasulyelerin üzerine gezdirelim. Tavaya zeytinyağını alıp, kızdıralım. Kırmızı biberi ilave edip, 1 dakika çevirdikten sonra fasulyelerin üzerine gezdirelim. Kekik serpiştirip, süsleyerek servis yapalım.

Börülcelerin doğal renklerini kaybetmeden haşlanmasını istiyorsanız, kaynar tuzlu suya atın. Çok fazla haşlamaktan kaçının. Delikli kepçe ile tencereden alıp, bu kez buzlu suya daldırın. 5 dakika sonra buzlu sudan alın.

   

Börülce Salatası Tarifi 13

Malzemeler;

  • 1 su bardağı börülce 
  • biraz tuz ve kırmızı pul biber 
  • 1 adet soğan 
  • Yarım demet maydanoz 
  • 1 adet limon 
  • 2 yemek kaşığı sirke 


Börülceleri haslayın. Börülcelerin rahatlıkla soyulması için bir saat kadar soğuk suda bekleterek soyun. Börülceleri bir kaba alın. Üzerine piyazlik doğranmış soğan, kıyılmış maydanoz, sirke ve tuz ilave ederek karıştırın. Servis tabağına alarak isteğe göre süsleyip servise sunun.

 

Börülce Salatası Tarifi 14

Malzemeler;

  • 1 su bardağı haşlanmış börülce 
  • 3 dal taze soğan 
  • 1/2 demet maydonoz 
  • 2 diş sarımsak 
  • 1 kase ceviz 
  • 1-2 adet kırmızı biber 
  • 1-2 adet sivri biber 
  • 1 çay kaşığı tuz 
  • 1/2 çay kaşığı pulbiber 
  • 1/2 çay bardağı karabiber 
  • Zeytinyağı 


Börülceler haşlanır. Soğuduktan sonra bütün malzemeler ilave edilir ve karıştırılır.

Yeşil Çay, Sarımsak Çayı, Zayıflama ve Garlic Tea