6 Kasım 2012 Salı

Zeytinyağlı Barbunya Tarifi


Zeytinyağlı Barbunya Tarifi

Malzemeler;

  • Yarım kilo barbunya
  • 2 adet soğan
  • 1 adet havuç
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 2 adet domates ya da iki yemek kaşığı salça
  • 10 diş sarımsak
  • Maydanoz
  • 1 çay kaşığı şeker
  • Tuz


Tencereye bol su koyarak barbunyalar haşlanır. Boyalı suyu süzülür. Temiz bir tencereye yağ, doğanmış soğan, sarımsaklar, ayıklanmış havuçlar dörde bölünerek doğranır, ilave edilir.

Ateş üzerinde hafif kavrulur, rendelenmiş domates veya salça konur. Şeker ve tuz ilave edilir, haşlanmış fasulyelerde konarak hep beraber karıştırılır. Kısık ateşte sıcak su ilavesiyle barbunyalar yumuşayıncaya kadar pişirilir. Suyunu çekip fasulyeler pişirilince söndürülür. Üzerine ince kıyılmış maydanoz serpilir.

Yeşil Çay, Sarımsak Çayı, Zayıflama ve Garlic Tea