4 Kasım 2012 Pazar

Zeytin Yağlı Türlü Yemeği Tarifi


Zeytinyağlı Türlü Tarifi

Malzemeler;

  • 2 adet yeşil biber
  • 2 adet kuru soğan
  • 4 adet orta boy patlıcan
  • 3 adet patates
  • 4 adet domates
  • İsteğe göre 2 tane kabak
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 kahve fincanı zeytinyağı
  • Baharatlar (tuz, karabiber, pul biber)

Yemeğinizi yapacağınız tencereye zeytin yağını ekleyin. İnce ince doğradığınız soğanları ve yeşil biberleri ekleyip, kavurun. Soğanlar pembeleşince üzerine küp küp doğradığınız patatesleri ve kabakları ekleyin.

Sırayla iri doğradığınız patlıcanları ve üzerine de küp küp doğradığınız domatesleri ekleyin. Ardından 1 su bardağı sıcak su ile sulandırdığınız salçayı da üzerinde gezdirin.

Kaynamaya başlayıncaya kadar kısık ateşte, kapağı kapalı bekletin. Kaynayınca malzemeleri karıştırıp damak zevkinize göre baharat ekleyin. Orta ateşte yaklaşık 20 dakika pişirip altını kapatın. 5 dakika civarı dinlendirip servis yapın. Acı isterseniz sivri biber ya da baharat kısmında is ot ekleyebilirsiniz. Zeytinyağlı türlü hazır. Afiyet olsun.

Yeşil Çay, Sarımsak Çayı, Zayıflama ve Garlic Tea

0 yorum :