5 Kasım 2012 Pazartesi

Yöresel Yemekler - Boran ye ve Patatesli Köfte


Merhaba,

İşte farklı yöresel yemeklerden birisini daha paylaşıyorum sizlerle şimdiden afiyet olsun.

Boran ye:

Malzemeler:

  • 250 gr kuşbaşı et veya kıyma
  • 1-2 kuru soğan
  • Yarım kilo ıspanak
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 büyük neskafe fincanı tuzlu yoğurt
  • pul biber
  • 1 kurutulmuş acı biber (çok acıysa yarım ekleyin)
  • kuru nane


Kıyma veya kuşbaşı etler soğan ve yağ ile biraz pişirin.
Ardından doğranmış ıspanakları ekleyip iyice ölmesini bekleyin.;
Bir su bardağı tuzlu yoğurdu su ile ayrı bir kapta ayran kıvamına getirip tencereye ekleyin. Ardından pul biber, kurutulmuş biber ve haşlanmış nohutları katın. Kaynadıktan sonra nane atıp altını kısın.;15-20 dk kapağı açık şekilde ocakta kaynatın. (Yoğurt ve su kıvamını göz kararı ayarlıyorum, az su çok ekşi bir tat demek oluyor, çok su ise yoğurdun tadını uçurup götürüyor..)

Patatesli Köfte:

  • 1 su bardağı ince bulgur
  • 1 küçük soğan
  • 1-2 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • tuz
  • 2 orta boy patates, haşlanmış ve ezilmiş


1 su bardağı ince bulguru çok hafif ıslatıp bekletin, içine minik bir soğan rendeleyin.;
1-2 yemek kaşığı biber salçası, 1 tatlı kaşığı kimyon, 1 çay kaşığı;karabiber, az tuz ekleyip yoğurun.;
Belli bir kıvama gelince haşlanmış ve çok güzel ezilmiş olan 2 orta boy patatesi ekleyip tekrar 10 dk yoğurun. Çiğ köfte gibi şekil verip servis edin.

Yeşil Çay, Sarımsak Çayı, Zayıflama ve Garlic Tea

0 yorum :