6 Kasım 2012 Salı

Üzüm Hoşafı Tarifi


Üzüm Hoşafı ( Üzüm Kompostosu )

Malzemeler;

  • 2 su bardağı kuru üzüm (tercihen sarı çekirdeksiz üzüm)
  • 5 su bardağı su
  • 1 çay bardağı şeker


Üzümlerin sapını çöpünü ayıklayın. Üzerini örtecek kadar suda 5 dakika bekletip sudan çıkarın. Bir tencereye alın. 4 su bardağı su ilave edin. Önce harlı ateşte bir taşım kaynatın. Daha sonra ateşi kısıp 15 dakika daha pişirin.

Üzümler yumuşayınca şekerini ilave edin. 5 dakika daha pişirdikten sonra ateşten alın. Soğumaya bırakın. Kase veya bardaklarda (isterseniz tanelerini süzerek) servis yapın. Afiyet olsun.

Yeşil Çay, Sarımsak Çayı, Zayıflama ve Garlic Tea