7 Kasım 2012 Çarşamba

Limonlu Cheesecake Tarifi



Limonlu Cheesecake Tarifi


Tabanı için,

  • 1 paket burçak bisküvi
  • 50 gram eritilmiş tereyağ
  • Peynir Kreması için,
  • 1 paket labne peynir (200 gram)
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 2 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 limon kabuğu rendesi
  • 1 çay kaşığı vanilya
  • 1 su bardağı toz şeker


Limon Sosu için,

  • 50 gram tere yağ
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 yumurta
  • 1 çay kaşığı limon kabuğu rendesi
  • 2 yemek kaşığı limonun suyu




Bisküvileri rondoda çekip un haline getirin.

İçine erimiş tere yağını ekleyip yoğurun.

Bisküvi hamurunu iyice bastırarak fırın tepsinin tabanına döşeyin.

Buzdolabında 30 dakika dinlendirin.

Peynir ve yoğurdu derin bir kaba alıp mikserle çırpın.

Şekeri ekleyip pürüzsüz bir kıvam eldene eder kadar çırpmaya devam edin.

Yumurtaları ekleyip, yavaşça çırpın.

Un, limon kabuğunu rendesini ekleyip karıştırın.

Bisküvi hamurunu dolaptan çıkarıp üzerine peynirli karışımı dökün.

Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika pişirin.

Keki soğutmak için buzdolabına kaldırın.

Limon sosunu hazırlamak için ısıya dayanıklı bir kaba sos malzemelerini ekleyin.

İçi su dolu bir kabın içine yerleştirip, benmari usulü karıştırarak pişirin.

Sosun soğuması için kenarda bekletin.

Dilimleyerek servis yapın.

Yeşil Çay, Sarımsak Çayı, Zayıflama ve Garlic Tea