8 Kasım 2012 Perşembe

Kızarmış Tavuk Baget Tarifi Yanında da Şehriyeli Pilav


Kızarmış Tavuk Baget Tarifi Yanında da Şehriyeli Pilav


Malzemeler;

  • Tavuk Baget (kişi sayısına göre)
  • kızartmak için sıvı yağ
  • pul biber, kara biber


İlk olarak tavuk bagetlerini yıkayarak haşlamak için bir tencereye koyalım. Kaynayan suyunu tuzunu da ekleyerek iyice yumuşayana kadar pişirelim.  Kızartma tavasına çok az yağ gezdirelim ve haşlanmış bagetlerin derilerini soyarak tavaya yerleştirelim. Üzerine de baharatlarını ilave ederek her tarafı kızaracak şekilde kızartalım. Dilerseniz benim yaptığım gibi sizde tavuk suyu ile yanına pilav yapabilirsiniz


*********************************************************************************



Şehriyeli Pilav Tarifi


Malzemeler;

  • 2 su bardağı baldo pirinç
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 su bardağı tavuk suyu
  • yarım çay bardağı arpa  şehriye
  • tuz


- Pirinçler yarım saat öncesinden sıcak suda biraz tuz atılarak bekletilir.
- Pilav tenceresinde tereyağ eritilir ve sıvı yağda eklenerek şehriyeler kızarana kadar kavrulur.
- Kızardıktan sonra yıkamış olduğunuz pirinçler de eklenerek kavurmaya devam edilir.
- 5 dakika kadar kavurduktan sonra sıcak olan tavuk suyu ve yine sıcak olan 2  su bardağı su ve tuzu da eklenerek tencerenin kapağı kapatılır ve kısık ateşte pişmeye bırakılır.
- Piştikten sonra kısa bir süre (10-15 dakika)demlenmeye bırakılır. Afiyet olsun..


Yeşil Çay, Sarımsak Çayı, Zayıflama ve Garlic Tea