8 Kasım 2012 Perşembe

Fındıklı Islak Kek Tarifi


Fındıklı Islak Kek Tarifi

Malzemeler;

  • 4 adet yumurta
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 paket margarin ( eritilecek )
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tepeleme yemek kaşığı kakao
  • 1 çimdik tuz
  • yarım su bardağı  kırılmış fındık
  • aldığı kadar un

Üzeri için;

  • Hindistan cevizi, hazır çikolatalı süt (nesquik gibi)



Çırpma kabına konan yumurta ve şeker köpürene kadar iyice çırpılır. Süt ve kakao da eklenerek çırpmaya devam edilir, diğer malzemelerde eklenerek kek hamuru hazırlanır ve 180 derecede ısıtılan fırında pişmeye bırakılır. Kek piştikten sonra sıcakken bir su bardağı çikolatalı süt üzerine gezdirilir. Son olarak üzerine Hindistan cevizi serpilerek servis yapılır. Afiyet olsun…

Yeşil Çay, Sarımsak Çayı, Zayıflama ve Garlic Tea