5 Kasım 2012 Pazartesi

Adana (Kesme) Makarna Tarifi


ADANA MAKARNASI 

 Malzemeler; 

  • 1 paket kesme makarna 
  • 3 adet kuru soğan 
  • 2 tatlı kaşığı biber salçası 
  • Yarım demet maydanoz 
  • 2 yemek kaşığı margarin 
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağ 
  • 1 çay kaşığı pul biber 
  • 1 çay kaşığı karabiber 
  • 2 çay kaşığı tuz


Kaynayan suya tuz koyun. Makarnayı atıp 7-8 dakika kaynattıktan sonra süzün.

Tavada margarini eritin, küçük küpler şeklinde doğranmış soğanı, kıymayı, karabiber ve tuz atın.

Kıyma suyunu bırakıp çekene kadar karıştırarak kavurun. Biber salçası ve pul biber ilave edin.

Hazırladığınız sosa makarnaya ekleyip 4 dakika karıştırın. İnce kıyılmış maydanozla süsleyip servis yapın.

Yeşil Çay, Sarımsak Çayı, Zayıflama ve Garlic Tea

0 yorum :