5 Kasım 2012 Pazartesi

Sivilcelerden Kurtulma İçin Süper Maskeler



Sivilce İzleri için Baklalı Maskesi;

1 çay bardağı taze bakla içini haşlayıp robotta ezin, 1 çorba kaşığı badem yağını baklalarla ekleyip karıştırın. Ardından cildinize sürüp 20 dakika bekletin. Ardından cildinizi ılık suyla durulayın.Uygulamayı haftada 1 gün tekrarlamanız öneriliyor.


Sivilce İzleri için Mayalı Maskesi;

Bir yumurta akına, bir çay kaşığı limon suyu ve aynı ölçüde bal ve iki yemek kaşığı pas tane mayası ekleyip karıştırın. 20 dakika cildinizde beklettikten sonra ılık suyla yıkamanız öneriliyor.


Sivilce İzleri için Menekşeli Maskesi;

Bir tutam menekşeyi sıcak suda demleyip süzdükten sonra,  yüzünüzü bununla temizleyin.Uygulamanın her gün sabah akşam tekrarlamanız öneriliyor.


Sivilce İzleri için Doğal Krem Maskesi;

  • Bir tutam Gül yaprağı,
  • Bir tutam Maydanoz,
  • Yarım adet kabuklu Salatalık
  • 2 Bıldırcın Yumurtası


Gül yaprağı,maydanoz ve salatalıkları robottan geçirdikten sonra içine bıldırcın yumurtalarının aklarını ekleyerek karıştırın.Bu karışımı lekelerin üzerine sürüp 20 dakika beklettikten sonra yüzünüzü ılık su ile durulamanız öneriliyor.


Normal Ciltler İçin Cilt Bakımı;


  • Yarım Domates
  • 1 çorba kaşığı Kil
  • 3 damla Limon suyu
  • 1 çay kaşığı Susam yağı.


Bu malzemeleri karıştırıp, haftada bir gün cilde maske olarak uygulamanız  15–20 dakika sonra durulamanız öneriliyor.Hassas ciltlerde bu uygulamanın yapılmamasının da altı çiziliyor.


Sivilceler İçin Bitkisel Maskeler;


1     Bir tatlı kaşığı kuru maya, 1 tatlı kaşığı toz şeker ve alabildiği kadar limon suyunu karıştırıp 20 dakika cildinizde beklettikten sonra cildin durulanması ve aynı uygulamaya  4 gün devam edilmesi öneriliyor.

2     6 adet aspirini ezip,100 gr. alkolle karıştırıp 3 gün bekletin. Bu karışımla cildinizi her gün silmeniz öneriliyor.

3      Bir tutam Sarı Kantar onu 200 gr. suda haşlayın. Elde ettiğiniz posayı da kuruyana kadar cildinizde bekletin.

4      Elma sirkesi , nışadır ve kilden eşit miktarlarda alıp karıştırın. Bu karışımın cildinize sürüp, 20 dakika bekletilmesi ve özellikle yağlı yiyeceklerden ve asitli içeceklerden ve çikolatadan uzak durulması gerektiği belirtiliyor.

5      Sivilceleriniz den kurtulmak için, bir çay kaşığı beyaz kil, bir çay kaşığı limon suyu ve bir aspirini toz haline getirip karıştırarak yüze sürülmesi öneriliyor.

6      1 Portakalın kabuğunu rendeleyerek iyice ezdikten sonra içine bir çay kaşığı kabartma tozu ilave ederek karıştırın.İsterseniz içine 1–2 damla Portakal suyu ilave edebilirsiniz.Bu karışımın 4 gün Ak neli bölgelere sürülmesi öneriliyor.

Yeşil Çay, Sarımsak Çayı, Zayıflama ve Garlic Tea

0 yorum :